Rod Srebrnih krtov Idrija

 
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija
  • Rod Srebrnih krtov Idrija

Karigador, moj drugi dom...

Četrtek, 10 Avgust 2017 17:51
Taborniki iz Rodu srebrnih krtov Idrija se vsako leto družimo na Krtkovem taborjenju v hrvaškem obmorskem mestecu Karigador. Letos je le to potekalo med 15. in 25. julijem, udeležilo pa se ga je čez 60 tabornikov in tistih, ki to še niso, a jih je ideja o preživljanju počitnic v naravi s svojimi prijatelji (in oddihom od staršev) pritegnila. Na taborjenju so nas letos obiskali gusarji, zato smo skozi celotno taborjenje lahko spremljali njihove dogodivščine in z njimi poiskali pravi gusarski zaklad.

Dan se je pričel z jutranjo telovadbo, na kateri smo se igrali taborniške igre, tekli, hodili na sprehode in izvajali jogo. V zboru smo nato dvignili zastavo in v pričakovanju delavnic pojedli zajtrk, ki pa mu je sledilo še pospravljanje šotorov. Na dopoldanskih delavnicah oziroma v gozdni šoli smo se učili najrazličnejših taborniških znanj, od Morsejeve abecede do postavljanja pionirskih objektov, za najmlajše pa smo pripravili vrsto zanimivih ustvarjalno-poučnih delavnic. Učili smo se o morskih organizmih, skrbi za naravo, prvi pomoči, ustvarjali smo na temo vsakoletne taborniške poroke in prijateljske nogometne tekme s tolminskimi taborniki. Po okusnem kosilu je bil čas še za krajše ustvarjalne delavnice, na katerih so otroci izdelali razglednice za domače, vrečke za ščetke, slike hobotnic in še mnogo drugega. Končno je prišel čas za plažo, kjer so najmlajši lovili rakovice in ribe, malo starejši pa neutrudno skakali s pomola v toplo morje. Zvečer smo po spustu zastave vodniki pripravili zabavne večerne programe, kamor spadajo tradicionalni prehodi v nove družine, taborniška poroka, nogomet, duhovni večer, labirint in mnogi drugi, dan pa smo zaključili s pesmijo Dan je šel. Ponoči je nas in našo zastavo pred tujci stražila nočna straža, ki je svoje delo opravljala zelo dobro, saj nam zastave nihče ni ukradel.

Za konec bi se radi zahvalili vsem vodnikom, ki so čez celo taborniško leto pridno pripravljali program, otrokom in staršem za zaupanje, kuharjema za odlično hrano in vsem ostalim, ki so vsak na svoj način pripomogli k izvedbi taborjenja. Hkrati je to priložnost, da povabimo vse otroke iz Idrije in okolice, da se nam pridružijo in, kot pravi taborniški rek, pomagajo ustvarjati boljši svet.

Slike na povezavi:https://www.flickr.com/gp/153528894@N07/33u22s

Prebrano 284 x

Kmalu

Trenutno ni dogodkov za prikaz.

Kontaktne informacije

Rod Srebrnih Krtov Idrija

Ulica IX. korpusa 17, 5280 Idrija
TRR: SI56 1915 7501 1718 862, Deželna banka
Davčna št.: 51348900
Ni zavezanec za DDV

Načelnica: Urška Kofol (040 859 539)
Starešina: Simon Hvala (051 258 129)

Obiščite nas tudi na Facebooku